Yönetim Sistemi Eğitimlerimiz
HİJYEN-EĞİTİMİ

HİJYEN EĞİTİMİ

EĞİTİMİN HEDEFİ

İnsan sağlığına yönelik gıda güvenliği ile ilgili fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri önlemek, yok etmek veya asgari seviyeye indirmek için mikrobiyoloji, gıda kaynaklı hastalıklar, hijyen kuralları, temizlik ve dezenfeksiyon ile ilgili temel ilkelerin öğretilmesi.

  • Mikrobiyolojiye giriş (mikropların sınıflandırılması, mikroorganizmaların yaşama koşulları, mikroorganizmaların kullanımı)
  • Gıda kaynaklı hastalıklar
  • Hijyen Kuralları
    • Hijyen Nedir? Hijyenin Önemi.
    • Temizlik ve Hijyen
    • Temizlik Araç Gereçleri
    • Kir ve Kirlenme Nedir? Kirin ve Kirlenmenin Zararları
    • Kişisel Hijyen
  • El ve Yüz Temizliği
  • Koltukaltı Temizliği
  • Boyun Temizliği
  • Saç Bakımı ve Saç Temizliği
  • Ağız ve Burun Temizliği
  • Giysiler ve Diğer Vücut Yüzeyleri Temizliği
    • Çapraz Bulaşmanın Önlenmesi
    • Kişisel Hijyen Kuralları
    • Çalışanların Sağlık Durumu
  • Temizlik – Dezenfeksiyon
    • Çapraz Bulaşmanın Önlenmesi
    • Terimlerin Açıklanması
    • Temizlik ve Dezenfeksiyonun Aşamaları
    • Deterjanlar ve Dezenfektanlar
    • Temizlik - Dezenfeksiyon Programları
Gıda maddeleri üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki firmaların üst ve orta kademe yöneticileri, mühendisleri ve çalışanları.
Minimum 10 maksimum 30 kişi.
1/2 gün.
Seminerin en az % 70’ine katılan kişilere seminer sonunda katılım belgesi verilir. Konuyla ilgili eğitimlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen bizimle temasa geçiniz.